Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos na Kosovu: Uhapšen Marko Đurić, Vučić tvrdi da je zvao Putina (VIDEO)

kosovo hapsenje djurica (1)
Foto: Anadolija

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. U gradu su se čule sirene.

Prema nezvaničnim saznanjima Prve TV, pripadnici kosovske policije prethodno su bacili suzavac ispred Mitrovačkog dvora u pokušaju da rastjeraju Srbe koji im nisu dozvolili da uđu u prostoriju.

Kako javlja reporter agencije Beta, prilikom upada policije u prostorije Mitrovačkog dvora, čuli su se pucnji, lomljava stakla i uzvici na albanskom jeziku. Suzavac je bačen i u salu Mitrovačkog dvora gdje su bili okupljeni politički predstavnici Srba.

Srbijanski mediji javljaju i da je više ljudi povrijeđeno, dok RTS ističe da je povrijeđen jedan njihov snimatelj.

Tanjugov izvještač sa lica mjesta javlja da je priveden i Đurićev saradnik Željko Jović. Postoje informacije da je priveden i generalni sekrtar Predsjedništva Nikola Selaković, ali to i dalje nije potvrđeno i nije poznato gdje je on.

Nakon hapšenja Đurića, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić  sazvao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Mediji javljaju i da je Vučić ubrzo posle hapšenja Đurića telofonom pozvao predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Selaković i Đurić stigli su oko 17 sati na sjever Kosovske Mitrovice na okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Iz Prištine je prije toga saopćeno da je srbijanskim zvaničnicima zabranjen ulazak na Kosovo.

 

https://www.youtube.com/watch?v=go-AyMT7s4g