Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog ljubomore ubio komšiju i zapalio mu auto

ubistvo – automobil

Zoran Maksić (40) iz sela Jelakci u Srbiji ubio je u noći između nedelje i ponedeljka metalnom šipkom sa više udaraca u glavu i lice svog komšiju Đurđa Ugrinića Đuku (44).

Zoran Maksić je uhapšen i priznao je zločin. On je tužiocu rekao da je htio sa Ugrinovićem da raspravi šta je on to imao sa njegovom ženom. Međutim, počela je rasprava i, kako je rekao, Ugrinić je potegao šipku, koju mu je on oteo i udario ga u glavu. Tu, u malinjaku, smrskao mu je lobanju, piše Blic.

Međutim, Božidar Ugrinić, rođeni brat žrtve, tvrdi da je Zoran te noći sačekao Đurđa u malinjaku, u blizini njegove rodne kuće, i mučki ga iz mraka udario metalnom šipkom u glavu. Kada je ovaj pao na zemlju, kaže Božidar, zadao mu je još desetak udaraca, nakon čega je Đurđe izdahnuo.

– Beživotno tijelo mog brata ubacio je u njegov “golf”, polio auto benzinom, zapalio i gurnuo niz veliku nizbrdicu. Igrom slučaja, auto je izgorio, a Đukino tijelo pronašli smo u šipražju – kaže Božidar.

Božidar dodaje da su Zoran i Đuka bili nerazdvojni prijatelji, te da su od prije godinu dana u zavadi.

– Posvađali su se zbog žene. Zoran je sumnjao da je Đuka ljubavisao sa njegovom nevenčanom suprugom, sa kojom je imao dvoje dece. On je javno pretio Đuki da će ga ubiti, a ovaj odgovarao da je “čist pred bogom i narodom i da ga se ne plaši” – priča sa suzama u očima Božidar.

Na licima meštana ovog planinskog sela Župe vidljiva je tuga i neverica zbog ubistva komšije Đurđa koji je, kažu, bio oličenje poštenja.

– Bio je vrijedan i pošten čovjek. Pomagao je svima. Eto, šta ti je život, najviše je pomogao Zoranu oko podizanja zasada malina. Njihov sukob je počeo da tinja prije godinu dana. Tada su se razišli sa nevjenčanim ženama – objašnjava Rada Panović, vlasnica prodavnice u Jelakcima.

Ona kaže da je Maksić u vanbračnoj zajednici imao dvoje djece, dok Đuka nije imao potomstvo.

– Maksić je živio 12 godina sa vanbračnom suprugom, koja ga je napustila i vratila se u rodno selo, dok se Đuka sporazumno razišao sa suprugom – kaže Panovićeva.

Rođak Radosav Ugrinić ističe da je Đuka bio stub porodice, te da je u protekle dvije godine mukotrpno radio i štedio, kako bi sagradio i opremio novu kuću u selu.

Šipka kojom je ubijen Ugrinić policija je našla u malinjaku, gdje je sukob počeo.