Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kina

Zbog obilnih kiša spasioci prisiljeni prekinuti potragu nakon pada aviona

avion kina fena (1)

Istražitelji avionskih nesreća kažu da im trebaju registratori leta na Boeingu 737-800 prije nego procijene zašto se avion srušio, javio je AFP

Obilne kiše koje danas padaju prisilile su spasioce da obustave potragu nakon što se u ponedjeljak avion China Eastern sa 132-oje ljudi zabio u planinu.

Tri dana nakon nesreće nema znakova da ima preživjelih, no dužnosnici su se suzdržali od proglašenja svih putnika mrtvima u najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći koja se dogodila u Kini u gotovo 30 godina.

Stotine vatrogasaca, spasioca i volontera pretražili su nepristupačan i težak teren u blizini Wuzhoua u južnoj Kini tražeći znakove života 123 putnika i devet članova posade na letu MU5735, koji se srušio u ponedjeljak poslijepodne nakon što je izgubio kontakt s kontrolorima letenja.

Istražitelji avionskih nesreća kažu da im trebaju registratori leta na Boeingu 737-800 prije nego procijene zašto se avion srušio, javio je AFP.

Web stranica za praćenje letova FlightRadar24 pokazala je da je avion naglo pao s visine od oko 8.900 do 2.400 metara za nešto više od minute.

U srijedu su spasioci bili prisiljeni prekinuti potragu jer su kiše povećale rizik za timove koji rade u zoni gdje se nalaze komadi metala u prahu, krhotine i stvari koje su se nalazile u avionu.