glasat će se o nepovjerenju

Zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC-om mogla bi pasti Abazovićeva vlada

temeljni ugovor – abazovic – cg (1)

Šef zastupničkog kluba DPS-a Danijel Živković priopćio je kako je Vlada Crne Gore, nakon potpisivanja Ugovora sa SPC-om izgubila legitimitet, zbog čega su zatražili sjednicu na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju vladi

Sjednica crnogorskog parlamenta na kojom bi trebalo da se glasa o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore zakazana je za 19. augusta, javljaju crnogorski mediji.

Ranije danas klubovi zastupnika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a i DUA podnijeli su inicijativu parlamentu za izglasavanje nepovjerenja vladi Dritana Abazovića, nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Šef zastupničkog kluba DPS-a Danijel Živković priopćio je kako je Vlada Crne Gore, nakon potpisivanja Ugovora sa SPC-om izgubila legitimitet, zbog čega su zatražili sjednicu na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju vladi.

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Skupštini potrebna je većina ukupnog broja zastupnika – 41 glas. To znači da će potpisnici Inicijative morati tražiti podršku još najmanje pet zastupnika.

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC-a potpisan je jutros u 10 sati u Podgorici, a ugovor su potpisali premijer Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije.