Nakon 22 sata

Zbog povećanog broja zaraženih na snazi zabrana kretanja u tri grada u Crnoj Gori

crna gora policijski (1)

U naredne dvije sedmice je na snazi i zabrana rada ugostiteljskih objekata, dječijih igraonica i fitnes centara

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u tri grada u Crnoj Gori od večeras je na snazi zabrana kretanja nakon 22 časa, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti zabrana kretanja od 22 do 5 sati će naredne dvije nedjelje biti na snazi u Podgorici, Žabljaku i na Cetinju.

U tim gradovima zabilježen je najveći broj aktivnih slučajeva koronavirusa na 100 hiljada stanovnika. Na podgoričkim ulicama nakon 22 sata večaras su se mogli vidjeti rijetki građani kao i policijska vozila koja su patrolirala gradom.

Zbog povećanog broja zaraženih u Podgorici, Žabljaku, Cetinju, Budvi i Ulcinju u naredne dvije sedmice je na snazi i zabrana rada ugostiteljskih objekata, dječijih igraonica i fitnes centara.

Odlukom Ministarstva prosvjete i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti đaci će pohađati nastavu online dok ne bude zabilježen pad broja zaraženih u tim gradovima.

U Crnoj Gori je trenutno registrovano 7.177 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je u Podgorici 3.349 zaraženih. Od početka juna od posljedica virusa u Crnoj Gori su preminule 333 osobe.