Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kalifornija

Zbog snijega zatvoreni autoputevi, izdato upozorenje da stiže velika zimska oluja

B6MXWEkCMAEWHoM

Meteorološka služba izdala je upozorenje na zimsku oluju za širu regiju Lake Tahoe do 01.00 sati u utorak po lokalnom vremenu, s vjetrovima brzine do 72 kilometra na sat

Oluja sa snježnim padavinama tokom božićnog vikenda dovela je do zatvaranja velikih autoputeva i stvaranja snježnih nanosa u planinama sjeverne Kalifornije i Nevade, dok su meteorolozi upozorili da bi putovanja kroz Sierra Nevadu mogla biti otežana nekoliko dana.

Vlasti u blizini Renoa saopćile su da su tri osobe povrijeđene u lančanom sudaru 20 automobila na međudržavnom autoputu. Još zapadnije, 112 kilometara međudržavnog autoputa 80 zatvoreno je najmanje do ponedjeljka, od Colfaxa u Kaliforniji, kroz regiju Lake Tahoe do državne linije Nevade.

Kalifornijski odjel za saobraćaj također je zatvorio brojne druge ceste, upozoravajući vozače na klizave kolovoze.

– Očekujte velike odgode putovanja na svim cestama, danas je vrijeme da ostanete u domovima ukoliko možete. Novi snijeg također se očekuje! – saopćila je na Twitteru nacionalna meteorološka služba u Renou.

Meteorološka služba izdala je upozorenje na zimsku oluju za širu regiju Lake Tahoe do 01.00 sati u utorak po lokalnom vremenu, s vjetrovima brzine do 72 kilometra na sat.

U Kaliforniji su odroni stijenja pokrenuti obilnim kišom zatvorili više od 64 kilometra Priobalnog autoputa 1 u regiji Big Sur, južno od regije zaliva San Francisca.

Posljednja u nizu snažnih oluja zahvatila je južnu Kaliforniju s obilnim kišama koje su blokirale ulice gradova i obarale su dalekovode u subotu navečer. Snažni vjetrovi obarali su stabla i oštetili su parkinge.

Međunarodni aerodrom Los Angelesa (LAX) saopćio je da su “električni kvarovi izazvani olujom” doveli do zatvaranja jednog terminala, prisiljavajući putnike koji su se vraćali s proslave Božića da se prebace na druge terminale, prenosi AP.