Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog ubistva trudnice Komšić u istražnom zatvoru

komsic222

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak je odredio jednomjesečni istražni zatvor Davidu Komšiću, zbog ubistva 19-godišnje Kristine Krpljan.

Na prijedlog tužiteljstva Komšić je zatvoren kako tokom istrage ne bi utjecao na svjedoke i dokaze, ponovio nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga terete.

Prema podacima zagrebačke policije Kristina Krpljan je usmrćena s više od 30 uboda nožem, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubistva bila trudna.

Zagrebačka policija protiv 20-godišnjeg Komšića podnijela je kaznenu prijavu za teško ubistvo i to prema tri zakonska stavka koji propisuju kaznu od najmanje deset godina zatvora onome ko “ubije osobu posebno ranjivu zbog njene dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće”, “blisku osobu koju je već ranije zlostavljao” ili počini ubistvo iz “koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”.

Policija je ranije izvijestila da se Komšić sam predao, iako je neposredno nakon što je u srijedu navečer izboo djevojku u automobilu parkiranom na zagrebačkoj Peščenici, otišao s mjesta zločina.

Prema pisanju medija njihov odnos bio je problematičan duže vrijeme zbog čega je Komšić imao i sudsku zabranu pristupa djevojci. Mediji navode i da je djevojka jutro prije ubistva davala iskaz tužiteljstvu zbog nesreće u kojoj se automobil u kojem je bio Komšić s prijateljima zabio u njen automobil. Jutarnji list objavio je i tvrdnju žrtvine majke da je djevojka dva mjeseca bila trudna s drugim muškarcem.

Ministarstvo pravosuđa u petak je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da su protiv Komšića ranije pokrenuta dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu i to 2015. zbog prijetnje i 2016. zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Komšićeva porodica: Niko ne odgaja dijete da postane ubica

– Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, ne do Bog da vaše dijete nekoga ubije, svima smo u kvartu pomogli, to je dijete napravilo od ljubomore jer s tom djevojkom hoda od sedmog razreda osnovne škole. Mi smo svi užasnuti tim što je napravio, ali niko ne odgaja dijete da postane ubica. Ne do Bog nikome da njegovo dijete nekoga ubije. Molim vas ne zovete više ovaj broj, čitava porodica mi je uzrujana – rekao je za Slobodnu Dalmaciju član porodice Davida Komšića.

Mladić iz Kiseljaka ubica trudnice u Zagrebu?