predsjednik ukrajine

Zelenski: Cijene energenata su porasle zbog rata? To je ruska laž

zelenski aa

Zelenski je u videoobraćanju Bledskom strateškom forumu kazao kako tvrdnja o visokim cijenama energenata zbog rata nije istina jer su njihove cijene bile umjetno podizane i prije ruske agresije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smatra da je ruski interes širiti laž da su cijene energenata narasle zbog rata u Ukrajini jer će time stvoriti zamor Zapada oko podrške njegovoj zemlji.

Zelenski je u videoobraćanju Bledskom strateškom forumu kazao kako tvrdnja o visokim cijenama energenata zbog rata nije istina jer su njihove cijene bile umjetno podizane i prije ruske agresije. Zelenski tvrdi kako su Rusi umjetno i namjerno podizali cijenu energenata, ranije potajno, a danas to čine otvoreno.

Govoreći o zamoru svijeta ratom u Ukrajini i njegovim posljedicama, Zelenski je rekao da je to velik rizik, no da bi bilo kakvi ustupci Moskvi doveli do nove agresije, što se već dogodilo nakon aneksije Krima te okupacije dijela Donbasa.

“Ne možete se umoriti u borbi za svoj život, nadam se da vi to nećete morati raditi na svom teritoriju. Ukrajina sada igra tu ulogu”, kazao je ukrajinski predsjednik.