Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukrajinski predsjednik

Zelenski: Dajte nam Migove, ovdje ljudi umiru! I donesite tu konačno odluku

zelenski ss tw

– Neprijatelj može uništiti zidove naših domova, naših škola, naših crkvi, može slomiti naša poduzeća. Ali nikada neće slomiti i našu dušu, naša srca, našu želju da živimo slobodno, rekao je Zelenski

U novoj objavljenoj videosnimci Volodimir Zelenski je zatražio zabranu letova nad Ukrajinom.

Rekao je da će strani ukrajinski partneri biti odgovorni za humanitarnu katastrofu ako NATO ne uvede zonu zabrane letenja.

Kako prenosi Sky News, Zapad je procijenio da bi moglo doći do veće štete ako bi došlo do obaranja ruskog aviona zbog zabrane letenja. U ovom trenutku nije jasno što bi moglo promijeniti stav Zapada, a Zelenski ga pokušava promijeniti svojom retorikom.

– Neprijatelj može uništiti zidove naših domova, naših škola, naših crkvi, može slomiti naša poduzeća. Ali nikada neće slomiti i našu dušu, naša srca, našu želju da živimo slobodno, rekao je Zelenski.

– Slušajte! Ovdje je rat. Nemamo vremena za ove sve dogovore. Radi se o ljudskim životima. Još jednom vas molimo: što prije donesite odluku o tome. Ne prebacujte odgovornost, rekao je Zelenski apelirajući da se Amerika i Poljska žurno dogovore oko slanja vojnih Ukrajini.

Zelenski se obratio i ruskim vojnicima.

– Još imate šansu da preživite. Prestanite da slušate svoje nadređene, oni vas lažu. Ništa osim smrti i zarobljeništva ovdje vas ne čeka, poručio je.