Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zelenski: Nismo napali Putina ni Moskvu

volodimir zelenski
Foto: Twitter

Prema Zelenskom, Ukrajina nema dovoljno oružja da ga koristi “bilo gdje”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski negirao je napad Ukrajine na rezidenciju ruskog predsjednika i samog Putina u Kremlju, dodajući da će ukrajinska strana to prepustiti Tribunalu.

-Mi ne napadamo Putina ili Moskvu. Borimo se na svojoj teritoriji, branimo svoja sela i gradove. Nismo napali Putina. Prepuštamo to Tribunalu – rekao je predsjednik Ukrajine, javlja Ukrinform.

Prema Zelenskom, Ukrajina nema dovoljno oružja da ga koristi “bilo gdje”.

Na pitanje zašto Rusija pribjegava takvim optužbama i metodama, Zelenski je pretpostavio da Putin više nema čime da motiviše svoje društvo da pošalje ruske građane u smrt.

-Sve je vrlo jednostavno. U Rusiji nema pobjeda. On (Putin) više ne može motivirati svoje društvo i ne može jednostavno poslati svoju vojsku u smrt. On nema pobjede, druga armija svijeta je izgubila na bojnom polju… Odbili smo ih. Sada mu je potrebno barem nekako da motiviše ljude da krenu naprijed – rekao je Zelenski.

Prema njegovim riječima, Rusija je ovaj rat izgubila kao država, a sada Putin mora da pribjegne raznim manipulacijama i izmišlja neke napade dronom i pokušaje atentata.

Predsjednik Ukrajine je naglasio da se sve moglo riješiti na mnogo lakši način: Rusija bi jednostavno trebalo da povuče svoje trupe iz Ukrajine.