Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bez vas"

Zelenski poslao poruku Rusima nakon njihovog orgijanja po civilnim ciljevima: “Čitajte mi s usana…”

New Project (3)

Hladnoća, glad, mrak i žeđ nisu za nas tako strašni i smrtonosni kao vaše prijateljstvo i bratstvo

Volodimir Zelenskyy, predsjednik Ukrajine, nakon sinoćnjeg orgijanja ruske vojske po civilnim ciljevima u Ukrajini, poslao je poruku Rusima putem svog zvaničnog Telegram kanala.

Poruku je Zelenskyy objavio nakon što su Rusi raketama gađali termoelektrane i infrastrukturne objekte, kao odgovor na težak poraz na kharkivskom frontu, u kojem su bukvalno za pet dana protjerani sa skoro svih okupiranih područja Kharkivske oblasti.

“Zar još mislite da smo mi jedan narod? Još mislite da nas možete plašiti, slomiti, natjerati na ustupke? Vi stvarno ništa niste shvatili, zar ne? Zar ne razumijete ko smo mi?

Za što smo mi? O čemu se radi?

Čitajte mi s usana: Bez plina ili bez vas? Bez vas. Bez svjetla ili bez vas? Bez vas. Bez vode ili Bez vas. Bez vas. Bez hrane ili bez vas? Bez vas.

Hladnoća, glad, mrak i žeđ nisu za nas tako strašni i smrtonosni kao vaše prijateljstvo i bratstvo. Ali istorija će sve staviti na svoje mjesto. I bit ćemo s plinom, svjetlom, vodom i hranom…i BEZ vas!” – poručio je Zelenskyy ruskim okupatorima.

Ukrajinske snage nastavljaju napadati Ruse na svim frontovima. Ponovo je aktiviran južni front, gdje se Ukrajinci primiču Khersonu.

Komanda ukrajinske vojske objavila je da su njene jedinice ušle u selo Sofiyivka, jugoistično o Khersona.

I dok traje ukrajinska ofanziva, režimski mediji Vladimira Putina javnosti u Moskvi serviraju priču o katastrofalnim gubicima protivnika. Ruska javnost tako protekla dva dana “saznaje” kako su ruski vojnici bježeći glavom bez obzira pobili više od 4.000 Ukrajinaca.