Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Zelenski: Rusi raketiraju civilne objekte zbog neuspjeha na terenu; Britanci: Imaju problema s resursima

tenk

U videoobraćanju objavljenom kasno sinoć Zelenski je rekao da je bilo raketnih granatiranja u regijama Lavov, Sumi i Černihiv, zračnih napada u regiji Luhansk i “diverzantskih aktivnosti” u pograničnim područjima

Rusija ispaljuje rakete dugog dometa na ukrajinsku civilnu i vojnu infrastrukturu jer njezina vojska ne može pokazati nikakva značajna postignuća na terenu, ustvrdio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U videoobraćanju objavljenom kasno sinoć Zelenski je rekao da je bilo raketnih granatiranja u regijama Lavov, Sumi i Černihiv, zračnih napada u regiji Luhansk i “diverzantskih aktivnosti” u pograničnim područjima.

“Sve ovo nije samo stvaranje napetosti za našu državu, ne samo testiranje naše snage”, kaže Zelenski. “Ovo je svojevrsni pokušaj ruske vojske da nadoknadi niz neuspjeha na istoku i jugu naše zemlje.

Oni ne mogu pokazati uspjeh općim vojnim djelovanjem u područjima gdje pokušavaju napredovati. Stoga pokušavaju pokazati uspjeh svojim projektilima i drugim aktivnostima. Također bezuspješno.”

Najnoviji obavještajni podaci britanskog ministarstva odbrane ističu “značajne ruske probleme s resursima u Ukrajini”, za koje kažu da “vjerovatno doprinose neujedinjenom zapovjedništvu koje nastavlja ometati ruske operacije”.