Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukrajinski predsjednik

Zelenski se obratio evropskim čelnicima: Rusija bi mogla ciljati i druge dijelove Evrope!

zelenski

Zelenski se obratio evropskim čelnicima putem video konferencije na sastanku Združenih ekspedicijskih snaga (JEF) održanom u Londonu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da su svi na meti Rusije i da bi ona mogla ciljati i druge dijelove Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Zelenski se obratio evropskim čelnicima putem video konferencije na sastanku Združenih ekspedicijskih snaga (JEF) održanom u Londonu.

U govoru Zelenski je zahvalio državama koje su zauzele “moralni stav” protiv ruske invazije na Ukrajinu i pozvao na veću podršku njegovoj zemlji.

Istaknuo je kako bi “ako Evropa sada ne zauzme stav, Rusija mogla ciljati i druge dijelove Evrope”.

“Još uvijek možemo zaustaviti rusku ratnu mašinu. Još uvijek možemo spriječiti ubijanje ljudi. Lakše ćemo to učiniti zajedno i zaustaviti uništavanje demokracije i zaustaviti to sada u našoj zemlji ili će doći i vama. Svi smo mi meta Rusije. Pomozite sebi pomažući nama”, naglasio je Zelenski.

Govoreći nakon ukrajinskog predsjednika Zelenskog, britanski premijer Boris Johnson rekao je da je ovo “očajnički trenutak” i naglasio da lideri trebaju učiniti više da podrže Ukrajinu.

“S pravom ste nas izazvali da učinimo više, a znamo da možemo i moramo učiniti više”, istakao je Johnson.