Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Ukrajine

Zelinski: Na našoj zastavi nema krvi. Nikada neće biti crnih mrlja

zelenski ss

Također je rekao da je telefonski razgovarao s britanskim premijerom Borisom Johnsonom, poljskim predsjednikom, šefom italijanske vlade, ali i francuskim predsjednikom

krajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da otpor Ukrajine odlučuje o budućnosti Europe te je pozvao zapadne čelnike da mu daju vojne zrakoplove, prenosi Reuters. Ukrajinski čelnik također je pozvao na bojkot ruske nafte i izvoza.

– Nikada nismo htjeli ovaj rat, rat je došao k nama. Nikada nismo htjeli ubijati nikoga, ali moramo se boriti kako bi otjerali neprijatelja iz naše zemlje i naših života. Moramo tolerisati ono što nijedna evropska nacija nije morala tolerirati u zadnjih 70 godina, rekao je Zelenski.

Također je rekao da je telefonski razgovarao s britanskim premijerom Borisom Johnsonom, poljskim predsjednikom, šefom italijanske vlade, ali i francuskim predsjednikom.

– Na našoj zastavi nema krvi. Nikada neće biti crnih mrlja. Ukrajinska zastava je zemlja. Miroljubiva, plodna, zlatna i bez tenkova. Nebo je mirno, jasno, plavo i bez projektila. Tako je bilo, tako će i biti, poručio je.