Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Želio biti kao Spider-Man: Dječak skočio kroz prozor sa trećeg sprata

zgrada hrv333

Hvala dragom Bogu da se sin oporavlja i da ništa nije slomio. Mislim da ga je dragi Bog sačuvao, rekla je za 24sata.hr Željka V. (32), majka petogodišnjaka, čija je dogodovština zaprepastila Garešničane.

Dječak je prošli četvrtak skočio s prozora stana na trećem spratu zgrade u Ulici 73. samostalne bojne i pri tome zadobio lakše povrede.

Ljekari u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, koji su doživjeli i vidjeli doista svašta, nisu mogli vjerovati da ništa nije slomio jer se ipak radilo o padu s više od deset metara. Nakon što je skočio kroz prozor, do dječaka je prva dotrčala komšinica Romana Totgetrgeli Čakanić (38), koja živi ispod stana tročlane porodice.

– Čula sam kao da je nešto ‘zašuštalo’ pokraj prozora. Pomislila sam da je nešto palo s krova jer su na njemu u toku radovi. Ipak sam pogledala kroz prozor. Vidjela sam mališana kako leži. Odmah sam istrčala iz zgrade te otrčala koliko su me noge nosile i pitala dječaka kako se osjeća. Zapomagao je te rekao da ga bole noge i leđa – rekla nam je susjeda koja je, tvrdi, još i danas sva u šoku.

Dječak se žalio na bolove u leđima i nogama, a komšinica mu je savjetovala da se ne miče do dolaska Hitne medicinske pomoći. Nakon što su stigli, odmah su ga prevezli u dječju bolnicu u Zagreb. Dječak je bio pri punoj svijesti i niti u jednom trenutku nije gubio svijest te se svega sjeća. Ljekarima je ispričao da je pokušao skočiti poput Spider-Mana.

Majka kaže kako se sve odigralo u trenu. Bilo je oko 18.30 sati. Svi su bili u sobi i u jednom trenu dječak je nestao. Da bi se potom u dnevnom boravku popeo na prozor i skočio s otvorenim kišobranom. Majka i komšinica Romana tvrde da mu je kišobran spasio život jer je ne samo usporio pad, nego ga je odnio podalje od naslaganog betonskog crijepa na koji bi najvjerovatnije pao. Crijep je složen uz rub trospratnice.