Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amaani Noor

Željela biti najljepša u državi, sada joj sude za terorizam (FOTO)

amaani noor

U optužnici se ističe da je Amani dala novac “znajući ili imajući razloga sumnjati da je namijenjen u svrhe terorizma”

Amaani Noor (21), koja se nekad zabavljala sa mladom zvijezdom fudbalskog kluba Liverpool Sheyijem Ojom, zakazano je dvosedmičnono suđenje krajem ove godine. Ona se 23. maja prošle godine pojavila na Krunskom sudu u Liverpoolu zajedno sa drugom optuženom Victorijom Webster (28) i izjavila da nije kriva po jednoj tački optužnice za finansiranje terorizma.

Tvrdi se da je Amaani, koja se na sudu pojavila pokrivena crnim hidžabom i obučena u bijelu haljinu, uplatila organizaciji “Milosrdne ruke” 45,51 dolar, navodi Daily Mail. U optužnici se ističe da je Amani dala novac “znajući ili imajući razloga sumnjati da je namijenjen u svrhe terorizma”.

Amaani sa Sheyijem Ojom

Victoria Webster se prošlog maja izjasnila krivom po tri tačke optužnice za finansiranje terorizma, u periodu između marta i augusta prošle godine. Ona je priznala da je pozvala Amani da da novac organizaciji “Milosrdne ruke”. Webster je također priznala da je grupi dala 22,77 dolara između 22. aprila-6. maja, kao i 37,24 dolara između 24. marta i 14. augusta.

Tužilac Matthew Brooks rekao je da Amaani sada slijedi suđenje, koje je zakazano za 4. novembar. Webster će dobiti presudu nakon suđenja Amaani, a obje žene su puštene uvjetno.

Amaani  je 2014. govorila o tome koliko joj znači takmičenje za britansku Miss tinejdžerku.

– Mnogo bi mi značilo da pobijedim. Nedavno sam učestvovala i na takmičenju za Miss tinejdžerku Britanskih ostrva i ušla u finale, ali nisam prošla. Žalim zbog toga, ali sada imam više samopouzdanja – rekla je tada Amaani.