Zemljotres u Italiji: Privremeno zatvoren metro u Rimu

metro-rim

Nakon jutrošnjeg zemljotresa u centralnim dijelovima Italije privremeno je zatvoren metro u Rimu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlukom nadležnih službi u Rimu je privremeno zatvoren metro kako bi službe provele potrebne inspekcije nakon jutrošnjeg zemljotresa.

Termin ponovnog otvaranja metroa e biti poznat nakon što nadležne službe daju stručno mišljenje o postojanju eventualnih sigurnosnih rizika.

Italijanski mediji javljaju da je u jutrošnjem zemljotresu povrijeđeno deset osoba, među kojima je i jedna životno ugrožena osoba. Do sada nema informacija o smrtno stradalim.

Italijanski zvaničnici saopćili su kako su u mnogim gradovima na području pogođenom jutrošnjim zemljotresom srušene pojedine zgrade. Spasilačke i druge nadležne službe su na terenu i očekuju se nove informacije o prouzročenoj šteti.

Centralni dio Italije jutros je pogodio novi snažni zemljotres jačine 6,6 stepeni Richterove skale u kojem je najviše stradao drevni grad Norcija. Američki Geološki zavod objavio je da je epicentar zemljotresa registrovan 6 kilometara sjeverno od Norcije.

Zemljotres se osim u Italiji osjetio u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Prije dva mjeseca na istom području dogodio se razorni zemljotres, pri čemu je poginulo gotovo 300 ljudi, pretežno u gradiću Amatrice.