Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena sa odsječenom glavom djeteta na ulici Moskve

moskva ubistvo djeteta

Prema prvim informacijama, u pitanju je 38-godišnja dadilja koja je iz zasad nepoznatih razloga ubila četvorogodišnju djevojčicu koju je čuvala.

Žena je potom odsjekla glavu djevojčici, podmetnula požar u stanu i izašla na moskovske ulice gdje je vikala “Alahu akbar”, što se čuje na snimcima koji su se pojavili u ruskim medijima.

Pojedini portali navode da je žena prijetila da će se dići u vazduh prije nego što ju je savladala policija.

Oblast oko stanice je blokirana, a policija trenutno pretražuje stanicu zbog eksploziva. Policijski izvori su “Interfaksu” potvrdili da je pronađeno obezglavljeno tijelo djeteta starog tri ili četiri godine u stanu u kome je ugašen požar.

“Vjeruje se da je dadilja, dok su roditelji sa starijim detetom bili van stana, ubila dijete iz nepoznatih razloga, a zatim podmetnula požar i izašla napolje”, rekla je portparolka policije za RBK.

Policija je uhapšenu ženu poslala na psihijatrijsko vještačenje.

“Zbog njenog ponašanja, policija je odmah poslala na forenzičko psihijatrijsko vještačenje, kako bi se ustanovilo da li može da razumije šta je uradila. Istraga je u toku”, rekla je portparolka moskovske policije.

Prema prvim informacijama, u pitanju je 38-godišnja Gjuljčehra Bobohulova, porijeklom iz Uzbekistana, koja je nedavno dobila ruski pasoš.

Kako prenosi “Life News”, kada je policija savladala ženu, ona je počela da plače. Prethodno je iz “kese izvadila glavu djeteta i počela da viče kako ju je ubila, uz povike Alahu akbar”.

Ranije danas, pojavili su se izvještaji da je policija pronašla “obezglavljeno dječje tijelo” nakon što je ugašen požar u jednom stambenom bloku.