Globus

Zemljotres u turskoj

“Život je ponovo pobijedio”: Spašene još dvije osobe ispod ruševina (VIDEO)

01/11/2020

Život je još jednom pobijedio. Noćas oko jedan sat iza ponoći, 34 sata nakon zemljotresa, spašen je naš 70-godišnji amidža Ahmet. Ne ponovilo se. Hvala mu i za riječi koje su nas usrećile: 'Nikako nisam gubio nadu”, napisao je ministar zdravstva Fahrettin Koca

Trideset tri sata nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio turski grad Izmir, rano u nedjelju, ispod ruševina je spašen 55-godišnji muškarac, javlja Anadolu Agency (AA).

Povrijeđeni muškarac imena Ahmet prevezen je u bolnicu kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay u nedjelju je saopćio kako je broj poginulih usljed posljedica zemljotresa povećan na 51.

Uprava za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske (AFAD) saopćila je kako je do 9:30 sati po lokalnom vremenu u nedjelju registrirano 850 podrhtavanja tla, od toga 40 je jače od četiri stepena.

Akcije spašavanja su nastavljene u Izmiru.

Najmanje 896 osoba je povrijeđeno usljed zemljotresa jačine 6,6 stepeni koji je u petak pogodio Izmir.

Iz bolnica su otpuštene 682 osobe, dok je 214 zadržano na liječenju.

Pored toga, ministar zdravstva Fahrettin Koca saopćio je kako je 70-godišnji muškarac izvučen nakon 34 sata. Koca je radosnu vijest podijelio na Twitteru.

”Život je još jednom pobijedio. Noćas oko jedan sat iza ponoći, 34 sata nakon zemljotresa, spašen je naš 70-godišnji amidža Ahmet. Ne ponovilo se. Hvala mu i za riječi koje su nas usrećile: ‘Nikako nisam gubio nadu”, napisao je Koca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.