Tragedija u Austriji

Zlatan čisito krov na kući i izazvao lavinu koja ga je ubila

snijeg-austrija-radnik-srbija

Prema pisanju austrijskih medija, do tragedije je došlo kada su radnici lopatom pogurali snijeg, koji se obrušio i napravio lavinu

Radnik iz Srbije poginuo je u austrijskom mjestu Falstenau u pokrajini Salzburg u pitanju je Zlatan Vladić (48) iz Petrovca na Mlavi, javlja srbijanski Blic.

Vladić je bio jedan od četiri radnika zaposlenih u građevinskoj firmi za održavanje krovova, i njihov zadatak je bio da spriječi urušavanje krova kuće tako što će ukloniti snijeg.

Prema pisanju austrijskih medija, do tragedije je došlo kada su radnici lopatom pogurali snijeg, koji se obrušio i napravio lavinu.

Vladić je pao sa visine od šest metara i ostao zatrpan pod snijegom 15 minuta dok se nije pojavila pomoć.

Sa njim je bio kolega iz Njemačke, koji je prošao nepovrijeđen, dok su dva radnika iz Sirije, stari 26 i 28 godina, zadobili lakše povrede.

Nakon pada, prvo su reagovali prolaznici koji su počeli da otkopavaju nesrećne radnike, a u spasavanju je učestvovalo 20 vatrogasaca, tim za krizne situacije, hitna pomoć, pa čak i helikopter, i od trenutka dolaska na mjesto nesreće, uspjeli su da ih izvuku u roku od tri do četiri minuta. Ipak, Vladiću nije bilo spasa – proveo je 15 minuta okovan snijegom.

Kako pišu austrijski mediji, radnici nisu se nisu pridržavali bezbjednosnih propisa.