Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zoran ubio suprugu nasred ulice, poljubio kćerku, pa presudio sebi

ubistvo italija3

Srbin Zoran Lukijanović (40) ubio je nasred ulice u italijanskom gradu Vicenzi suprugu Tanju Dugalić (32), a potom izvršio samobustvo u blizini Venecije.

Kako prenose italijanski mediji, ubica je pobjegao iz kućnoga pritvora u kojem je bio zbog nasilja nad suprugom, pričekao je na ulici i pucao u nju.

Nesretna žena pokušala je pobjeći u automobil, ali ju je on stigao i ispalio joj dva hica u grudi i jedan u glavu. Portal Leggo.it navodi kako su ubistvu svjedočile dvije osobe koje su se slučajno zatekle na ulici u to vrijeme, od kojih je jedna pobjegla od straha nakon prvog hica, a druga od šoka nije mogla pozvati policiju.

Organe reda pozvao je radnik iz lokalne prodavaonice.

Lukijanović je poslije ubistva supruge otišao u kuću njene majke, u kojoj je bila i njihova četverogodišnja kći.

– Poljubio je kćer, uzeo automobil i odvezao se u nepoznatom smjeru – prenio je portal.

Sat i pol kasnije Lukijanović je lociran na autocesti A4 koja vodi prema Veneciji. Zaustavio se na jednoj benzinskoj pumpi i, kad je primijetio policiju, uzeo je pištolj iz kojeg je prethodno ubio suprugu te pucao sebi u usta.

Teško ranjenog su ga pokušali spasiti i prevezli su ga u bolnicu, ali je preminuo.

– Riječ je o paru koji je porijeklom iz Srbije, a zbog kojeg je i ranije intervenirala policija.

On je u julu osuđen na kućni pritvor i zabranu prilaska supruzi zbog ponavljanja nasilja u porodici. Tada se morao iseliti iz porodične kuće i preseliti se u naselje desetak kilometara dalje.

Ni to nije bilo dovoljno jer je kršio mjere koje su mu određene pa je nastavio uznemiravati suprugu, koju je sada presreo na ulici i usmrtio – prenijeli su italijanski mediji.

Zločin je, kako se sumnja, počinio jer se nije mogao pomiriti s tim da ga je supruga napustila. Istražitelji sumnjaju kako je sve isplanirao jer je sa sobom ponio pištolj kalibra 7,65, iz kojeg je ispalio tri hica.