Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski policajci pomogli migrantici da se porodi u šumi

policija-cro (1)

Daljnjim provjerama je utvrđeno da je riječ o supružnicima iz Iraka

Migrantica iz Iraka u visokom stepenu trudnoće, koja je sa suprugom ilegalno prešla državnu granicu i ušla u Hrvatsku, rodila je u šumi kod Gline žensku bebu, prije dolaska Hitne pomoći koju su pozvali hrvatski policajci nakon što su iz zatekli u šumi, priopćila je u srijedu policija.

Policija je jučer poslijepodne u šumi na glinskom području zatekla dvoje stranih državljana za koje se sumnjalo da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Žena je bila u visokom stadiju trudnoće pa su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali Hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice. Međutim, trudnica se prije dolaska Hitne pomoći na mjestu događaja porodila, javlja Hina.

Žena i beba koja je došla na svijet, vozilom Hitne pomoći prevezeni su u sisačku Opću bolnicu.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Muškarac je prilikom policijskog postupka izrazio namjeru za traženjem azila i smješten je u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, navode iz PU sisačko-moslavačke.