Potresni prizori iz Albanije

Ispod ruševina pronađeni Almir i Stela, ona je u rukama držala dijete (FOTO/VIDEO)

almir-cara-me-te-fejuaren

U zemljotresu je stradao i grad Thumane, koji se nalazi sjeverno od Tirane. Tamo su spasioci ispod ruševina jedne zgrade izvukli tijela zaručnika

Broj osoba koje su poginule u razornom potresu u Albaniji povećan je na 40, saopćilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Akcije tražanja i spašavanja traju i danas na području Thumana u Draču. Spasioci iz Albanije, Turske, Kosova i drugih zemalja nastavljaju potragu za osobama za koje se sumnja da se nalaze ispod ruševina.

U Draču, drugom po veličini albanskom gradu, na Jadranskom moru, stanovnici su i sinoć spavali u šatorima, automobilima i na fudbalskom stadionu dok su nastavljeni zemljotresi.

Zemljotres u Albaniji srušio je najmanje tri stambene zgrade dok su građani spavali, a spasilačke ekipe su na terenu i rade na spašavanju osoba, za koje se vjeruje da se nalaze ispod ruševina.

U zemljotresu je stradao i grad Thumane, koji se nalazi sjeverno od Tirane. Tamo su spasioci ispod ruševina jedne zgrade izvukli tijela zaručnika.

Almir Cara i Stela Steneci ostali su zarobljeni u svom stanu. Iz ruševina, osim njihovih tijela, izvučeno je i tijelo malog djeteta.

Kako piše portal Balkanweb, oni su pokušavali da zaštite dijete, koje prema pisanjima albanskih portala se preziva Vata, ali nisu uspjeli.

Prema pisanju albanskih medija, Stela je prije dvije godine izgubila oca. Živjela je sa majkom i bratom, a u noći kada se dogodilo katastrofalni zemljotres bila je sa svojim zaručnikom Almirom.