Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivo Sanader o arbitraži INA–MOL: Istina je pobijedila

ivo_sanader_1

Nakon višemjesečne pauze zbog zdravstvenog stanja bivšeg premijera Ive Sanadera, na Županijskom sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje za slučaj Fimi media, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon završenog ročišta na Županijskom sudu, Ivo Sanader je kratko izjavio kako je optužbu protiv njega i HDZ-a, za slučaj Fimi media, pokrenula Vlada Zorana Milanovića na temelju izjave Roberta Ježića da je Sanader primio mito u iznosu od pet milijuna kuna (660.000 eura).

Sanader tvrdi kako taj novac ne postoji niti je pronađen.

Bivši premijer je još jednom ponovio kako je Ježić lažni svjedok, te da njegov iskaz nije istinit niti valjan.

Na pitanje o arbitraži pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda koju je Hrvatska izgubila u slučaju INA – Mol, Sanader je ustvrdio kako je samo pobijedila istina.

Ponovljeno suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi hrvatske politike u kojoj je uz Sanadera optužena i njegova bivša stranka HDZ, odgođeno je sredinom rujna/septembra 2016. zbog Sanaderove bolesti.

Za aferu Fimi media, u kojoj je HDZ pod vodstvom Ive Sanadera preko istoimene marketinške tvrtke u vlasništvu Nevenke Jurak iz državnih poduzeća izvukao milijune kuna za potrebe HDZ-a, suđenje se nastavlja.