Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović nakon sastanka s “četvorkom”: Dogovorili smo se

izetbegovic cetvorka

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir izetbegović sastao se danas sa četvoricom zastupnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudinom Mehmedovićem, Senadom Šepićem, Salkom Sokolovićem i Sadikom Ahmetovićem, koji su uputili pismo vrhu SDA tražeći reforme.

Izetbegović je novinarima kazao da je susret bio otvoren, te da neke primjedbe stoje i da će raditi na tome da se ubrza implementacija rezolucija Kongresa SDA koje će donijeti statutarne promjene.

Sastanak je upriličen uoči današnje sjednice Kolegija SDA u Sarajevu

– SDA se odavno usmjerila na to da ide jedan čovjek jedan glas, da niz mehanizama kreiramo koji će potpuno otvoriti i učiniti transparentnim proces izbora unutar stranke. Dogovoreno je da ćemo odrediti jasnija pravila kod formiranja listi za elementarne izbore, koji će garantirati da se najkvalitetniji nađu visoko na listama – kazao je Izetbegović.

Dodao je da su postignuti dogovori, te istakao da svi moraju raditi na jedinstvu stranke.

Šepić je kazao da se sve ovo radi s namjerom da se popravi stanje unutar SDA.

Važno je, kaže, da su imali priliku da razgovaraju, te da je susret bio otvoren i konkretan.

izetbegovic cetvorka1

– Iznijeli smo prijedloge, probleme, nezadovoljstvo. Sve što smo dosad radili, radili smo da bi SDA bila jača. Problemi koji su se dešavali štete svima – istakao je Šepić.

Jedna od rezolucija na Kongresu SDA bila je izmjena Statuta u narednom periodu.

– Očekujemo do kraja godine da ćemo promijeniti Statut, da ćemo ga demokratizirati onako kako svi mislimo da je najbolje – zajključio je Šepić.

Sastanak je upriličen uoči današnje sjednice Kolegija SDA u Sarajevu.