Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Jutros izmjereno 15 stepeni ispod nule, u BiH stiže snijeg

zagadjenost smog sarajevo (14)

Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom između 0 i 4 stepena

U Bosni jutros po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. U ostatku zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -15 stepeni, Bugojno, Livno, Sarajevo -6, Sanski Most, Široki Brijeg -5, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Zenica -4, Banja Luka, Ivan-sedlo, Srebrenica, Stolac, Tuzla -3, Grude -2, Bihać, Bjelašnica, Zvornik 1, Trebinje 2, Mostar 3 i Neum 6 stepeni.

U Bosni će danas po kotlinama i uz riječne tokove biti magle ili niske oblake. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom između 0 i 4 stepena.

U Sarajevu višim dijelovima grada sunčano. U nižim i padinskim s maglom ili sumaglicom. Dnevna temperatura oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od dva do sedam, a dnevna od dva do osam, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima u Krajini kiša može preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od dva do šest, a dnevna od tri do osam, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu slaba kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje od pet do devet.