Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"igra na putina"

Kadirov odabrao stranu: Čečenski borci već su u “zoni napetosti”

kadirov
FOTO: Screenshot

Čečenski vođa Ramzan Kadirov odabrao je stranu u ruskom haosu koji je počeo noćas. Obratio se putem svog Telegram kanal i rekao da su pripadnici njegove garde već otišli u zone opasnosti na izvršenje zadataka.

“Sve što se događa je nož u leđa i prava vojna pobuna!

Više sam puta upozoravao da rat nije vrijeme za izražavanje ličnih pritužbi i rješavanje sporova u našoj pozadini. Zaleđe uvijek mora biti mirno i pouzdano. Zamislite kako se sada osjećaju momci u rovovima, ispred kojih je neprijatelj, a iza njihovih leđa podmukla avantura. Govorimo o stabilnosti, o koheziji države, o sigurnosti građana.

Istorija pokazuje da takvi postupci mogu dovesti do krvavih posljedica.

Imamo vrhovnog komandanta, izabranog od naroda, koji poznaje cijelu situaciju do najsitnijih detalja bolje od bilo kojeg stratega, a još više privrednika, lično zove komandante “na terenu” i u potpunosti kontroliše tok “specijalne vojne operacije”. A odluke vrhovnog komandanta donose se na uravnotežen i skrupulozan način. Vladimir Vladimirovič je sasvim ispravno primijetio u svom obraćanju naciji – ovo je vojna pobuna! Za takve postupke nema opravdanja!

U potpunosti podržavam svaku riječ Vladimira Vladimiroviča Putina!

Obraćam se borcima – domoljubima naše domovine. Ne nasjedajte na provokacije. Kakvi god vam se ciljevi davali, kakva god obećanja davali, sigurnost države i kohezija ruskog društva su u takvom trenutku iznad svega! Pogledajte kako naši neprijatelji na zapadu iskorištavaju ovu situaciju. Koliko preturanja, koliko laži, koliko lažnih apela koji plaše naše građane, stvaraju opasnost od destabilizacije situacije. A ovo su očekivane posljedice Prigožinova izdajničkog marša.

Ovo što se događa nije ultimatum Ministarstvu odbrane. Ovo je izazov državi, a protiv tog izazova potrebno je okupiti se oko nacionalnog vođe: vojsku, sigurnosne snage, guvernere i civilno stanovništvo.

Borci Ministarstva odbrane i Ruske garde u Čečenskoj Republici već su otišli u zone napetosti. Učinit ćemo sve da sačuvamo jedinstvo Rusije i zaštitimo njenu državnost!

Pobuna mora biti slomljena, a ako to zahtijeva oštre mjere, onda smo spremni!”, poručio je Kadirov.