Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum i hercegovački biciklisti predstavili BiH u najljepšem svjetlu

hercegovina-classic-2015

Dušan Kalaba iz Biciklističkog kluba Partizan iz Beograda pobjednik je Druge međunarodne biciklističke cestovne utrke “Estrella Damm Hercegovina Classic 2015” koja se u dužini od 164 kilometra vozila na području Hercegovine.

Kalaba je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 8 minuta i 30 sekundi, ostavivši iz sebe mađarskog biciklistu Ištvena Molnara za pet minuta. Isti je zaostatak za pobjednikom imao je i Mađar Zoltan Rutkay koji je ciljem prošao kao treći.

Kod žena je najbrža bila Diana Vrdoljak iz Biciklističkog kluba Fortica iz Šibenika, drugo mjesto osvojila je Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, a treće Marina Mandušić iz Biciklističkog kluba Livno.

Konzum d.o.o. Sarajevo bio je srebrni sponzor 2. međunarodne cestovne biciklističke utrke “Estrella Damm Hercegovina Classic 2015” koja je danas vožena kroz Hercegovinu.

Cilj utrke bio je predstaviti Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju i promovirati biciklizam u našoj zemlji i šire.

[pull_quote_right]Gotovo 150 biciklista iz sedam zemalja učestvovalo je u ovoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci[/pull_quote_right]

“Zaista smo ponosni što smo podržali jedan ovako veliki i značajan sportski događaj koji ima za cilj poslati lijepu sliku Bosne i Hercegovine u svijet, te privući turiste koji će sigurno uživati u ljepotama naše zemlje. Konzum želi pomoći da ova utrka postane nadaleko poznata, te se nadamo da će svake godine okupljati sve veći broj biciklista iz cijelog svijeta. Na ovaj način, Konzum se pridružio pomociji vrijednosti bavljenja sportom, zdravog života i zaštite okoliša, ali i promociji turističke ponude u BiH”, istakla je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Konzum Biciklisticka utrka Hercegovina Classic1

Gotovo 150 biciklista iz sedam zemalja učestvovalo je u ovoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci, a novčani nagradni fond iznosio je 2.000 KM. Učestvovali su svi licencirani biciklisti, a sama utrka imala je pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini i Mostaru.