Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krvava svadba: Masovni ubica želio sina spasiti “muka sa ženama”

ubistvo srbija (2)

Rade Šefer (55) iz Sente, koji je jučer u Oromu i Martonošu ubio šest osoba među kojima svoju bivšu suprugu Rožu (47) i snahu Nataliju (25), navodno je počinio stravičan zločin zato što je htio da spasi sina “muka” kroz koje je on prošao u braku, piše Blic.

Navodno je u krvavi pohod krenuo jer nije želio da njegov sin Vlastimir, koji se dan prije tragedije oženio, u životu i u braku prolazi kroz ono kroz šta je on prošao, a za šta je krivio majku bivše supruge Gizelu Traćik, koju je također ubio.

614949_hro-rade_f

Rade Šefer

Šefer se nije slagao sa izborom svog starijeg sina, o snahi je pričao sve najgore a bivšu suprugu, sa kojom se razveo pre više od godinu dana, optuživao je da je ona odabrala ženu za Vlastimira.

Iako se nije slagao sa sinovljevom ženidbom, Rade je u subotu bio na svadbi.

Napio se, i tu je napao bivšu suprugu i mlađeg sina Aleksandra.

Aleksandar je napada prijavio policiji, koja je Šefera odvela na trežnjenje, ali ga je tužilac pustio uz napomenu da prijava zbog prijetnji i nasilja “ide redovnim putem”.

Po izlasku iz pritvora, Šefer je otišao u svoju kuću u Senti uzeo lovačku pušku i patrone i krenuo u krvavi pir.

ubistvo srbija (3)

Aleksandar (lijevo) i Vlastimir Šefer (desno)

Prvo je u selu Orom ubio roditelje svoje bivše supruge Jenea i Gizelu Traćik, a zatim se odvezao u Martonoš gdje je usmrtio nekadašnju životnu saputnicu Rožu, a zatim i snahu Nataliju i njene roditelje Karolinu i Šandora Bajtaija.

Pucao je i teško ranio Natalijinu tetku Natali i to pred maloljetnim djetetom. Da bi zaštitio dijete i suprugu, Natalin muž Emanuel Danjoj, francusku državljani, usmrtio je Šefera u samoodbrani.