Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

simboličan znak pažnje

Merhamet podijelio obroke COVID timovima u Travniku, slijedi slična akcija i u drugim gradovima

Merhamet Travnik – rucak za COVID timove (1)

I ostali “Merhametovi” regionalni odbori organizirat će slične akcije na svojim područjima

Regionalni odbor “Merhameta” Travnik, u svojoj Narodnoj kuhinji, pripremio je ručak za doktore i medicinske radnike koji neposredno rade na liječenju pacijenata zaraženih virusom korona.

Ručak je podijeljen za 85 medicinskih timova u Kantonalnoj bolnici Travnik, Bolnici za plućne bolesti, kao i u Hitnoj pomoći u Travniku.

– Ovo je simbolični znak pažnje prema našim vrijednim doktorima i ostalom medicinskom osoblju. Ovim gestom “Merhamet” je želio da iskaže zahvalnost za njihov požrtvovan rad na liječenju građana sa područja općine Travnik koji su zaraženi virusom korona – kazao je predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.

Prema njegovim riječima, i ostali “Merhametovi” regionalni odbori organizirat će slične akcije na svojim područjima.

– Nakon akcije Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik, sličan korak će napravit i ostali naši regionalni odbori. Naime, svaki “Merhametov” regionalni odbor će u svojim kuhinjama pripremiti kvalitetne tople obroke za ljekare i medicinske timove koji su u neposredno angažirani u liječenu pacijenata zaraženih virusom COVID – 19. To je najmanje što možemo učiniti za naše hrabre ljekare i medicinsko osoblje koji su na prvoj liniji fronta u borbi sa pandemijom virusa korona. Na ovaj način, “Merhamet” svima njima odaje priznanje i počast koju su oni svojim požtvovanim radom zaslužili – kazao je Vrbanjac.