Vijesti

Granična policija BiH

“Nismo mi donijeli odluku o šatorima na granici nego Predsjedništvo BiH”

21/03/2020

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač prisustvovao je sastanku održanom 19. marta no Granična policija BiH nije ni na koji način odlučivala o donošenju odluke o postavljanju šatora, kao što ne odlučuje ni o drugim stvarima koje nisu u njenoj nadležnosti

Granična policija BiH saopćila je da je odluku o postavljanju šatora na graničnim prijelazima donijelo Predsjedništvo BiH, a ne ta policijska agencija.

“Odluku o postavljanju šatora na graničnim prijelazima donijelo je bh. Predsjedništvo kao vrhovna komanda, kojom je predviđeno da se Oružane snage BiH angažiraju na postavljanju i održavanju šatorskih punktova za smještaj osoba koje dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač prisustvovao je sastanku održanom 19. marta no Granična policija BiH nije ni na koji način odlučivala o donošenju odluke o postavljanju šatora, kao što ne odlučuje ni o drugim stvarima koje nisu u njenoj nadležnosti.

“Granična policija BiH isključivo prati upute i naredbe nadležnog tijela Ministarstva sigurnosti BiH i Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, kojom predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i u skladu s tim poduzima određene mjere”, stoji u priopćenju.

Iz Granične policije BiH navode kako državljani BiH mogu u zemlju ući na svakom graničnom prijelazu, a po ulasku u zemlju dobit će od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Bh. državljanima iz Granične policije BiH savjetuju izbjegavanje Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje kako bi izbjegli gužvu koja se posljednja dva dana stvara na tom prijelazu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.