Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zavod za javno zdravstvo

Novi 31 slučaj u Kantonu Sarajevo, tri osobe na respiratoru u Podhrastovima

izolatorij-podhrastovi-koronavirus-hitna
25.02.2020.., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Iz Klinike za plucne bolesti Podhrastovi u Sarajevu pocelo je prebacivanje pacijenata ambulantim vozilima u prostorije starog odjela kirurgije Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu zbog pripreme karantene za pacijente zarazene koronavirusom. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od ovog broja novozaraženih, njih 21 odnosno 67,74 posto pripadaju porodičnim klasterima, i u samoizolaciji su od ranije

U Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina) evidentiran je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata, rezultati su testiranja 303 uzorka, prikupljena od  31. augusta do 4. septembra ove godine, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS, javlja Anadolu Agency (AA).

Od ovog broja novozaraženih, njih 21 odnosno 67,74 posto pripadaju porodičnim klasterima, i u samoizolaciji su od ranije.

Evidentiran je oporavak 36 osoba u protekla 24 sata, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u KS smanjen na 354 osobe.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalaze 23 pacijenata, od kojih tri koriste potporu respiratora pri disanju.

Od jučer su sa bolničkog liječenja iz ove ustanove otpuštena dva pacijenta i, na sreću, nije bilo smrtnih slučajeva.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 784 osobe, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza novim koronavirusom kod 4.066 osoba, dok su do sada ukupno oporavljene 3.642 osobe.