Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Od jesenjih dana nema ništa, ljeto će još potrajati

jesen miholjsko ljeto
Foto: D. B. /Fokus.ba

Samo u nedelju, uz prolazno porast naoblake rijetko može pasti koja kap kiše

U Hercegovini danas sunčano. U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Obilje sunca

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

Kako javlja BHmeteo, narednih dana idealno ranojesenje vrijeme. Obilje sunčanog vremena uz ugodno tople dane. Jutra svježa a po kotlinama i nizinama Bosne lokalno i maglovita.

Samo u nedelju, uz prolazno porast naoblake rijetko može pasti koja kap kiše, ali to je zanemarivo obzirom da su svi ostali dani u narednom dužem periodu sunčani i stabilni.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

U petak stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U subotu sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje. Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.