OKK Sloboda

Pandža: Poraz u Mostaru bio je “hladan tuš” za nas

pandza334

Sparsi su takav tim, dodaje, da ih ne fascinira ni veliki gubitak, a ni veliki dobitak

Nije poraz košarkaša OKK Slobode u 1. kolu Lige za prvaka, protiv Zrinjskog u Mostaru, neočekivan, ali jeste velika razlika u broju primljenih i postignutih poena (89:65). Razočarenje je tim više ako se zna da su Tuzlaci samo mjesec dana prije, na istom parketu, zamalo dobili aktuelne državne prvake.

– Imali smo loš start, a rezultat na semaforu, na našu žalost, realan je s obzirom na to šta se dešavalo na terenu. Taj poraz je kao „hladan tuš“, da nas trgne iz uspavanosti i da ubuduće pokažemo veću energiju, borenost, htijenje i sportski motiv. Ako protiv Sparsa budemo igrali kao „dole“, onda imamo problem za neku veću analizu – rekao je trener Josip Pandža na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da ekipa Sparsa ima sjajnu sezonu, te da su nesretno poraženi u polufinalu play-offa ABA 2 lige.

– Imaju sjajan roster od 14 igrača i moramo protiv njih igrati maksimalno i da shvatimo da utakmica nikad nije završena, da nam se ne bi dogodilo kao u Kupu BiH koju smo izgubili iako smo vodili s velikom razlikom – podsjetio je trener Tuzlaka.

Sparsi su takav tim, dodaje, da ih ne fascinira ni veliki gubitak, a ni veliki dobitak.

– Imaju ogromnu mašineriju koja melje iz minute u minutu i moramo na takvu igru odgovoriti prvenstveno kontaktom, željom, htjenjem i zatvaranjem skoka, kao i dobrim trčanjem unazad i fizički jako. Tek tada imamo šanse da dobijemo utakmicu. Naš isključivi cilj je da pobijedimo, jer imamo kvalitet. Ali, moramo ga prenijeti na teren, a sve ostalo su alibi priče – kazao je Pandža, pozvavši publiku da u velikom broju dođe u Mejdan „da vide nas i da vide Spars“.

Uime igrača Danilo Šibalić je obećao da će učiniti sve da poprave dojam nakon lošeg izdanja u Mostaru.

– Spars je odlična ekipa, igraju s 12 igrača, ponekad i s više. Moramo se dobro spremiti za njih. Kapiten Zlatko Jovanović okupio nas je poslije poraza u Mostaru da popravimo atmosferu. Nadam se da će sutra rezultat biti u našu korist – navodi Šibalić.

Utakmica 2. kola Lige za prvaka OKK Sloboda – Spars igra se sutra od 19.30 sati.