Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Papa: Ne dopustimo mraku da nas kontrolira

papa

Nakon što su Svetu sedmicu, sedmicu uoči katoličkog blagdana Uskrsa, obilježili teroristički napadi u Bruxellesu, papa Franjo pozvao je u subotu navečer 1,2 milijarde katolika diljem svijeta da ne gube nadu u tom sumornom svijetu.

– Ne dopustimo mraku i strahu da nas odvrati i da nas kontrolira – kazao je papa Franjo u homiliji tijekom mise Vazmenog bdijenja u Bazilici svetoga Petra.

Papa Franjo će danas uputiti blagoslov i poruku Urbi et orbi (Gradu i svijetu) s Trga svetog Petra u Vatikanu povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Papa je već nekoliko puta tijekom tjedna, a potom i na misi na Veliki petak osudio terorističke napade u kojima je u Briselu poginula 31 osoba, navodeći da sljedbenici religija koji izvode djela fundamentalizma ili terorizma profaniraju Božje ime. Nada je bila glavna tema subotnje večernje mise, a Papa je riječ ‘nada’ upotrijebio 20-tak puta tijekom kratke homilije u kojoj je govorio o kršćanskom vjerovanju u Kristovo ustajanje iz mrtvih tri dana od pribijanja na križ, prenose hrvatski mediji.

– Neka nas Bog oslobodi toga da budemo kršćani bez nade, koji žive kao da Gospodin nije uskrsnuo, kao da su naši problemi u središtu naših života – kazao je Papa.