Vijesti

fhmz

Početak nove radne sedmice obilježit će loše vremenske prilike

27/09/2020

U Bosni i Hercegovini danas je preteženo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Krajem dana i u večernjim satima padavine se očekuju u većem dijelu BiH

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većini područja. Tokom dana padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima u većini područja, osim u Krajini.

Obilnije padavine se očekuju na jugu, gdje je očekivana količina padavina između 40 i 60 l/m2. Vjetar umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 17 do 23 °C.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u jutarnjim i večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 18 °C.

U Bosni i Hercegovini danas je preteženo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Krajem dana i u večernjim satima padavine se očekuju u većem dijelu BiH.

Temperature zraka u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan-sedlo, Sokolac 11; Livno, Srebrenica 14; Sarajevo 15; Bihać 16; Bugojno, Sanski Most, Široki Brijeg, Trebinje 17; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude, Prijedor, Tuzla 18; Mostar 19 i Neum 21, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.