Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apel za pomoć

Pomozite Harisu u borbi za život, pozivom na 090 291 049 donirate 2 KM

haris aaa

Haris je već započeo s kemoterapijama, podvrgnut je prvom ciklusu

Haris Ahmethodžić iz Sarajeva obolio je od karcinoma i hitno mu je potreban set kemoterapija s transplantacijom njegove koštane srži. Trenutno se nalazi u Minhenu, Njemačka.

Radi se o tumoru na stomaku, koji ljekari ne smiju da operišu jer se podvukao pod 12 kičmeni pršljen. Operativni zahvat bio bi vrlo rizičan.

Haris je već započeo s kemoterapijama, podvrgnut je prvom ciklusu. No, za transplantaciju koštane potreban mu je novac koji nema. Taj operativni zahvat košta oko 100.000 eura u Njemačkoj.

“Morao je hitno početi s ciklusom kemoterapija, nakon čega bi trebale uslijediti pripreme za presađivanje njegove koštane srži. Jer doktori kažu da je njegova koštana srž još uvijek zdrava”, kaže njegova supruga Muamera.

U funkciji je sada i humanitarni broj na koji možete pomoći Harisu da pobijedi opaku bolest. Pozivom na broj 090 291 049 donirate 2 KM za Harisovo liječenje.

“Već je završio prvi ciklus kemoterapija koji je trajao tri dana. Potom slijedi petodnevna priprema za drugi ciklus kemoterapija. Tijelo teško podnosi te terapije, ali mora se boriti. Molimo sve dobre ljude da se uključe u akciju ako su u mogućnosti”, kaže Harisova supruga.

Muamera i Haris Ahmethodžić: Molimo sve dobre ljude da se uključe u akciju ako su u mogućnosti

A, ukoliko ste u mogućnosti pomoći Harisu, osim humanitarnog broja, moguće je uplatiti novac i na ispod navedene račune, kao i putem internet stranice GOFUNDME.com.

UPLATE ZA BiH:

Raiffeisen bank

Muamera Ahmethodžić

Broj računa 1613000050008890

UPLATE IZ INOZEMSTVA:

Minka Kahrimanović

Targobank

IBAN DE76300209005330390431

BIC: CMCIDEDD

Paypal.me/minkakahrimanovic

Operativni zahvat košta oko 100.000 eura