Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drvar

Prošao kroz crveno, vrijeđao policajce pa im autom izudarao službeno vozilo i pobjegao

drvar (2)

U jednom trenutku R.G. je iskoristio zauzetost policije drugom osobom i napustio navedeni ugostiteljski objekt te ušao u svoje motorno vozilo kojim je namjerno, više puta, udario u lijevu bočnu stranu policijskog vozila

Nakon što je prošao kroz crveno svjetlo ne semaforu, a potom vrijeđao i omalovažavao policajce koji su ga zatekli u jednom ugostiteljskom objektu gdje je vikao i razbijao čaše, te udario službeno policijsko vozilo, djelatnici MUP-a Kantona 10 u utorak su nad 29-godišnjim R.G iz Drvara proveli kriminalističku obradu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “sprečavanje službenih osoba u vršenju službenih radnji” i “oštećenje tuđe stvari”.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, djelatnici PP Drvar zaprimili su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima dojavu da je motorno vozilo marke ‘BMW’ na semaforu u Ul. J. Marića u Drvaru prošlo kroz crveno svjetlo ugrozivši time ostale učesnike u saobraćaju.

Po zaprimljenoj dojavi i operativnim saznanjima radnici spomenute policijske postaje su u ugostiteljskom objektu “Moneta” u Drvaru zatekli R.G., vlasnika vozila marke “BMW” koji je u tom trenutku narušavao javni red i mir, vikom galamom i bacanjem čaša na ulicu.

Nakon što su ušli u ugostiteljski objekt, R.G. je policajce vrijeđao te im prijetio, a u cijeli slučaj uključio se i 31-godišnji M.Š. iz Drvara koji je također vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

U jednom trenutku R.G. je iskoristio zauzetost policije drugom osobom i napustio navedeni ugostiteljski objekt te ušao u svoje motorno vozilo kojim je namjerno, više puta, udario u lijevu bočnu stranu policijskog vozila koje je bilo parkirano ispred lokala, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu djelatnici PU Drvar došli su do saznanja da se R.G. vozilom uputio u pravcu Bosanskog Petrovca, gdje ga je zaustavila policijska patrola kojoj je bacio dokumente te se udaljio u pravcu općine Ključ, a nakon toga u smjeru Ribnika gdje je oko 19,15 sati pronađen i lišen slobode.

Drugog sudionika, M.Š. policija je privela u službene prostorije gdje mu je urađen alkotest koji je pokazao da u krvi ima 2,64 promila alkohola te je lišen slobode.