Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Punac ubio zeta zbog “lošeg odnosa prema ženi i djeci”

policija
Foto: Ilustracija

Muškarac (36) godina preminuo je u KBC-u Osijek nakon što ga je u ponedjeljak u porodičnj kući u Vukojevcima kod Našica nožem u leđa ubo njegov punac (67).

Prema saznanjima portala 24sata.hr, u Ulici kralja Tomislava u Vukojevcima u ponedjeljak oko 9 sati odigrala se porodična drama.

Dvojica muškaraca navodno su se najprije posvađala, a potom i fizički sukobila. Nesretni muškarac (36) uspio je pobjeći iz kuće te mu je na ulici pružena pomoć do dolaska Hitne.

Prevezen je u bolnicu s povredama opasnima po život. Operisali su ga, te mu izvadili povrijeđeni bubreg. Iako su ga stabilizirali, te u jednom trenutku više nije bio u životnoj opasnosti, muškarcu se u utorak stanje pogoršalo, te je preminuo.

Napadača su uhapsili na mjestu događaja i odveli ga u Policijsku stanicu Našice na kriminalističko istraživanje. Policija je potvrdila da ga sumnjiči za pokušaj ubistva.

Neslužbeno se doznaje kako je motiv napada loši odnosi između dvojice muškaraca.

Prema riječima mještana, punac nije bio zadovoljan kako se zet brine za ženu i četvero djece, pa je on uskakao s financijskom pomoći te brigom za unučad. Ne kriju da je često dolazilo do verbalnog sukoba između njih dvojice.

– Punac bi često pričuvao djecu, a imao je penziju pa ih i novčano pomagao. Odnosi nisu bili skladni i dolazilo je do svađa između njih – rekao je jedan od komšija.

Kobnog dana zet je bio nasilan i derao se na ženu. Problemi su nastali kad je punac rekao da ih više neće financirati i tražio od zeta da se zaposli. I tada je krenula svađa koja je prerasla u tučnjavu. Svemu je svjedočila i kći, odnosno supruga preminulog, koja je i nazvala policiju.

– Nisam više mogao gledati i slušati kako se ponaša prema mojoj kćeri i djeci – navodno je kazao muškarac za vrijeme privođenja.