Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Rendulić uoči Legije: Želimo zakomplicirati život ovima koji igraju protiv nas

Krunoslav Rendulic
Foto: Fena

Što se tiče zdravstvenog biltena, sutrašnju utakmicu zbog viroze propustit će Andrija Balić, dok će Mario Tičinović, koji je zadnjih dana imao problema s leđima, vjerojatno biti spreman

Zrinjski u četvrtak u okviru trećeg kola Uefine Konferencijske lige u Mostaru dočekuje ekipu Legije iz Varšave, a s obzirom na dosadašnje rezultate i igre Zrinjskog u Evropi te ne baš blistavu formu Poljaka, Plemići se nadaju da i nakon sutrašnje utakmice mogu zadržati vodeću poziciji u grupi E.

-Očekujemo da pružimo kvalitetnu igru i, naravno, bez obzira na protivnika, naš je cilj uvijek isti: idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni. Ako dobijemo, a nadam se da hoćemo, kompletno ćemo zakomplicirati situaciju u grupi. Naš je cilj upravo taj, zakomplicirati grupu i držati neizvjesnost do zadnjeg kola – najavio je sutrašnju utakmicu trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Legia trenutno ima niz od četiri vezana poraza u svim takmičenjima, ali Rendulić upozorava da se iz tog podatka ne smiju izvlačiti pogrešni zaključci.

-Legia je izuzetno dobra ekipa i ovi zadnji rezultati zavaravaju. To nije odraz njihove snage. Sve te utakmice mogle su otići i na njihovu stranu. Ekipa koja dobije Aston Villu doma i koja ima tri boda kao i mi, sigurno ima ogromnu kvalitetu – dodao je trener Zrinjskog.

Komentirajući situaciju u grupi E u kojoj sve momčadi nakon dvije odigrane utakmice imaju po tri boda, i izglede Zrinjskog da izbori knock-out fazu Konferencijske lige, Rendulić je kazao kako takav scenarij nije nemoguć.

-Ako ćemo se vratiti malo nazad, možemo postaviti pitanje koliko je realno da smo mi u ovom društvu, a jesmo. Mi smo to izborili. Aston Villa, Legia i AZ Alkmaar su kubovi koji su izuzetno jaki. Mi smo u tom društvu uljezi, ali za sada to dobro izgleda. Naš je cilj ostati na ovom mjestu i komplicirati život ovima koji igraju protiv nas – kazao je Rendulić.

Što se tiče zdravstvenog biltena, sutrašnju utakmicu zbog viroze propustit će Andrija Balić, dok će Mario Tičinović, koji je zadnjih dana imao problema s leđima, vjerojatno biti spreman.

Krilni igrač Zrinjskog Mario Ćuže istaknuo je kako je Legia jako dobra ekipa, no da će nošeni domaćin navijačima on i njegovi suigrači ići na pobjedu.

-Dokazali smo da se možemo nositi sa svima tako da vjerujem da možemo i sutra. Analizirali smo Legiju i vidjeli smo gdje ih možemo uhvatiti na neku pogrešku. Na nama je da to sutra prezentiramo na terenu, da damo sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu – poručio je Ćuže.

Utakmica Zrinjski – Legia igra se u četvrtak od 21 sat.