Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD poručio PDP-u: Uradite vi nešto za Srbe u FBiH

dodik_drvar

Opštinski odbor SNSD-a Drvar poručio je da opštinski odbori PDP-a Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo da “iskoriste svoje ‘autoritete’ i da sa svojim predstavnicima u zajedničkim organima BiH /Predsjedništvo i Savjet ministara/ urade sve što je potrebno za srpski narod u FBiH da ga, kako oni rekoše, ne bi niko ponižavao”.

U saopštenju SNSD-a Drvar navodi se da su se, nakon jučerašnje posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ovoj lokalnoj zajednici, oglasili “takozvani opštinski odbori PDP-a Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, koji, ustvari, predstavljaju par pojedinaca o kojima je svaki komentar suvišan”.

PDP je ranije danas saopštio da smatra da su SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u Kantonu 10 /Livanjski kanton/ u Federaciji BiH.

U saopštenju iz PDP-a navode da je, kako kažu, licemjerno da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Drvaru govori o lošem položaju Srba u Kantonu 10, kada “njegov SNSD sa svojim strateškim partnerom HDZ-om suvereno vlada ovim kantonom punih 10 godina”.