Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedor

Taksista državljane Turske odvezao pljačkašima “na noge”

policija rs44

Slučaj je policiji prijavljen prije dva dana

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor lišili su slobode šest osoba osumnjičenih za razbojništvo izvršeno nad T.A., A.Y., A.I.C. i A.S. državljanima Republike Turske na područku Omarske kod Prijedora, javlja Anadolu Agency (AA).

Slučaj je policiji prijavljen prije dva dana, a policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom okružnog javnog tužioca Prijedor, odmah su preduzeli sve neophodne mjere i radnje radi otkrivanja počinilaca krivičnog djela “razbojništvo”. Slobode su lišeni B.M. (1996) iz Novog Grada, K.M. (1984) iz Prijedora, K.M. (1991) iz Prijedora, K.Lj. (1989) iz Prijedora, I.M. (1987) iz Prijedora, i G.D. (1968) iz Banja Luke.

“Na osnovu izvršene kriminalističke obrade nad navedenim licima, te prikupljenim materijalnim dokazima, utvrđeno je da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribave materijalnu korist, lice G.D. dana u nedjelju u večernjim časovima, svojim ‘taxi’ vozilom, prevezao oštećena lica iz Banjaluke na područje Omarske, gdje ih je dalje preuzelo lice B.M., koje ih potom svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja, grad Prijedor. Dolaskom na planirano mjesto, lica K.M., K.M., K.Lj. i I.M. čekaju oštećene, te im uz upotrebu sile i pod prijetnjom, a sve u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 eura, dva mobilna telefona i ručni sat”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Po naredbi Okružnih sudova u Prijedoru i Banjaluci, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres stana i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

“Sva osumnjičena lica su, zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo ‘Razbojništvo’ sprovedena dežurnom okružnom tužiocu Prijedor na dalje postupanje”, dodaje se u saopštenju.