Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSRS

Trivić: Lukač nema nijedan razlog za izgovore i stvaranje tenzija u javnosti

jelena trivic

Ustav Republike Srpske jasno je omogućio građanima pravo na mirno okupljanje i javni protest, te postupamo isključivo u skladu s Ustavom

Članica Glavnog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić ocijenila je da ne postoji nijedan razlog da se mirno okupljanje građana, najavljeno za četvrtak, 27. juna na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ne odobri.

– Podnijeli smo zahtjev u skladu s propisima, prijavili sve neophodne elemente i nema razloga da skup ne bude odobren i to na mjestu na kojem smo tražili – rekla je Trivić.

Dodala je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nema nijedan razlog za izgovore i stvaranje tenzija u javnosti.

– Ministar nema razloga da kalkuliše s odobravanjem. Smatram ga dovoljno odvažnim da ne podlegne pritisku i da skup bude odobren. Ustav Republike Srpske jasno je omogućio građanima pravo na mirno okupljanje i javni protest, te postupamo isključivo u skladu s Ustavom – zaključila je Trivić.

Tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske – Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović najavili su mirno okupljanje građana za 27. juni u na banjalučkom Trgu Krajine.

Neposredan razlog okupljanja je situacija u Banjoj Luci i ograničavanje prava i sloboda građana, navodi se u saopćenju PDP-a.