Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

U toku velika potraga za Maddie McCann, pronađen tajni pordum poput Fritzlovog (FOTO)

EeGElPMWsAE6WMC

Na terenu su bageri, psi i stotine policajaca, koji i dalje pretražuju područje

Njemačka policija već tri dana provodi iskapanja u blizini Hannovera u potrazi za dokazima u slučaju koji je povezan s nestankom britanske djevojčice Madeleine McCann prije 13 godina, kojoj se izgubio svaki trag dok je s roditeljima boravila na odmoru u kući u Portugalu.

Zemljište u predgrađu Hannovera Selzee sat je vremena vožnje udaljeno od Braunschweiga, mjesta u kojemu je stalno prebivalište imao muškarac pod imenom Christian B. i kojega su tužitelji prošlog mjeseca istaknuli kao glavnog osumnjičenika za pretpostavljeno ubistvo djevojčice.

“Mogu potvrditi da je pretraga povezana s istragom u slučaju Maddie McCann”, kazala je Julia Meyer, glasnogovornica tužiteljstva u Braunschweigu koje vodi istragu o ovom slučaju.

Meyer je odbila govoriti o drugim detaljima vezanim za istragu.

Kako javlja Bild, istražitelji su na zemljištu pronašli skriveni podrum. Prošlog je mjeseca prijatelj Christiana B. tvrdio da mu je on rekao da na jednom posjedu ima podrum kojeg želi obložiti metalnim pločama poput Josefa Fritzla. Policija je sada pronašla tajni podrum.

Na terenu su bageri, psi i stotine policajaca, koji i dalje pretražuju područje.

Podsjetimo, policija je početkom lipnja objavila kako je novi osumnjičeni za nestanak nesretne Madeleine 43-godišnji Nijemac Christian Brueckner koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje turistkinje u SAD-u. Zločin za koji je osuđen počinjen je 18 mjeseci prije nestanka djevojčice. A Nijemac je u vrijeme njenog nestanka živio na području gdje je Madeleine nestala prije 13 godina.

Kako javljaju njemački mediji, Christian B. osuđivan je za višestruka silovanja i zlostavljanja djece, prvenstveno djevojčica.

Podsjetimo, Madeleine je nestala nedugo nakon što je proslavila četvrti rođendan. Nestala je iz stana u turističkom resortu Praiai da Luz u gradu Algavareu navečer, 3. maja 2007. godine dok su njeni roditelji bili s prijateljima u obližnjem restoranu. Njen nestanak pokrenuo je obimnu i vrlo skupu istragu diljem Europe. Nedavno je britanska policija objavila da je istraga koštala više od 11 miliona funti.