Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozači oprez, kiša koja pada ledi kolovoz

magla_cesta

Kiša koja ledi u dodiru s tlom usporava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima u centralnim dijelovima zemlje, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni putevi M-17 Sarajevo-Konjic i M-18 Sarajevo-Olovo, kao i sve puteve na području Kantona Sarajevo.

Zbog magle je mjestimično smanjena vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Trnova i Foče.

Na putnom pravcu M-17 Drežnica-Mostar, upozorava se na jake udare vjetra. Moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka, saopćeno je iz BIHAMK-a.