Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi dobili Andoru, na Vels će bez Bešića

andora bih

Nogometna reprezentacija BiH zabilježila je treću pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj iduće godine. Golovima Ermina Bičakčića (14.), Edina Džeke (30.), Senada Lulića (45.) Zmajevi su slavili s 3:0 pred nešto više od 7.000 gledatelja na Bilinom polju.

tablica

S ovom pobjedom, BiH je dva kola prije kraja kvalifikacija došla na dva boda zaostatka u odnosu na trećeplasirani Izrael.

“Mislim da je 3:0 dobar rezultat, bilo je puno nervoze. Protivnik je kao i u prvoj utakmici igrao na provakacije. Mislim da smo odigrali naivno, upali smo u njihove zamke”, kazao je selektor BiH Mehmed Baždarević nakon utakmice,

“Jako je teško igrati ovakve utakmice. Bilo je i kartona i povreda. I u ovakvim utakmicama treba još više discipline. Ali, dobro, imamo pobjedu, izvući ćemo pouke iz ovoga”, dodao je Baždarević.

U preostala dva kola, osima Velsa, Zmajevi gostuju na Kipru, koji je večeras izgubio od Belgije na domaćem terenu (0:1).

Izrael do kraja igra protiv Kipra (kod kuće), i protiv Belgije (u gostima). S četiri boda iz ta dva susreta Izraelci su sigurni učesnici baraža.

Što se nas tiče, računica je jasna, moramo dobiti obje preostale utakmice, a da Izrael ne osvoji više od tri boda do kraja kvalifikacija, ako želimo u baraž. Dobra je vijest da su i Kiprani još uvijek u igri za plasman u baraž, i oni protiv Izraela moraju ići na pobjedu.

Kraj kvalifikacija za Bešića?!

U 63. minutu utakmice Muhamed Bešić je isključen i sigurno neće imati pravo nastupa u narednoj utakmci kvalifikacija protiv Velsa (10. oktobra).

S obzirom da je Bešić dobio direktan crveni karton (zbog nesportskog ponašanja), postoji i mogućnost da dobije više od jedne utakmice suspenzije.

O tome će odlučiti disciplinski organi UEFA-e.