Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fanovi “provalili” legendarnog Moea iz Simpsonovih?

Moe_cell_phone

Početkom ove godine na internetu se pojavila još jedna u nizu teorija zavjere u vezi megapopularnih Simpsona prema kojoj mrzovoljni Moe Szyslak zapravo zna da je Bart Simpson osoba koja njegov bar i njega maltretira šaljivim pozivima.

Jedan korisnik Reddita je pokrenuo teoriju tvrdeći da je Moe porodični prijatelj Simpsonovih koji je veoma usamljen i samo želi usrećiti mladog Barta pa se cijelo vrijeme pravi da ne shvata ko ga zafrkava.

Dokaz za ovu teoriju mu je činjenica da Bart cijelo vrijeme koristi isti glas i isti tip šale, a Moe uvijek reaguje na način da šala uspije. Kao primjer navodi epizodu iz prve sezone Simpsonovih, kada Bart nazove bar i traži osobu pod imenom Al Coholic.

Moe tada vikne: “Hej, je li tu Al Coholic?”, iako je mogao upotrijebiti i “gospodin Coholic” ili samo Al.

Iz Huffington Posta su odlučili provjeriti ovu teoriju kod Hanka Azarije, glumca koji posuđuje glas Moeu i još nekim likovima u popularnoj seriji.

Glumac je ostao zatečen pitanjem pa je i sam prevrtio neke scene u glavi, no na kraju je ipak došao do drugog zaključka.

“Mislim da je Moe jednostavno takav kakav je i prikazan, mrzovoljan i bez mnogo strpljenja za djecu. Rekao bih da nije baš najbistriji lik i da ga Bart zaista uspije prevariti svaki put. Barem ja tako zamišljam dok ga glumim”, izjavio je Azaria.