Mladić iz Srbije zaprosio djevojku na tuzlanskom aerodromu

prosidba

Da ljubav može biti kao romantična priča sa filmskog platna, potvrđuje i neobična vjeridba Ilije Kojića iz Ljeskovca i Mariane Golubović iz Tuzle.

Već poslije mjesec dana zabavljanja Ilija je znao da je Mariana žena njegovog života, zato nije želio ništa da prepusti slučajnosti. Uz pomoć Marianinih rodica, prijateljica i Ilijine sestre Dragane Kojić, izabranica Ilijinog srca je “na prevaru” nagovorena da sjedne u avion i doputuje iz Švicarske, gdje trenutno boravi.

U ovoj ljubavnoj priči učestvovali su i zaposleni tuzlanskog aerodroma. Mi ne znamo o čemu je mlada Mariana razmišljala dok je letila iznad Tuzle ali za sigurno znamo da nije ni slutila kakvo je iznenađenje čeka nakon spuštanja aviona.

Njen dolazak među svoje pratila je melodija numere: “Will you marry me”, koju je Ilija pustio za svoju dragu kao najavu nečeg lijepog što će se dogoditi nakon što su njena stopala dodirnula tlo.

Svi okupljeni koji su učestvovali u ovom nesvakidašnjem iznenađenju, u ritmu pomenute numere su se jedan po jedan okretali prema njoj dok je sa njihovih majica Mariana mogla da isčita slova koja, kada su se spojila u njenim očima, značila samo jedno: Ilijino pitanje… UDAJ SE ZA MENE?! Djevojka je, naravno, pristala!

A ko bi mogao da odbije Ilijin trud, koji je samo za jedno pitanje, učinio da Marianino srce ispuni neopisivom radošću i da je ovakvim činom učini posebnom ženom.