Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Bursaspora potvrdili da među ranjenima nema navijača ovog kluba

istanbul223

Vođa jedne grupe navijača Nogometnog kluba Bursaspor Selim Kurtulan potvrdio je da među večeras ranjenim u napadu u Istanbulu nema navijača ovog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je kazao, stadion su napustili pet minuta prije eksplozije koja se dogodila u blizini Vodafone Arene. Kurtulan je istakao da nakon utakmice Besiktas-Bursaspor nisu imali nikakvih neprijatnosti ili negativnih događaja.

“Čuli smo zvuk ali nismo ni pomislili da je riječ o bombi. Kada smo mi izlazili nije bilo ničega. Ali pet minuta nakon izlaska sa stadiona dogodila se eksplozija. U putu smo saznali detalje. Srećom, sa nama je sve uredu. Osuđujemo ovaj podli napad. Nadamo se da neće biti smrtno stradalih”, poručio je Kurtulan.

Glasnogovornik kluba Bursaspor Suat Pacaci kazao je da je stadion napustio 15, 20 minuta prije eksplozije. Prema njegovim riječima, odmah je kontaktirao vođe navijača koji su mu potvrdili da među navijačima nema povrijeđenih.

“Drago nam je da među našim navijačima nema ranjenih ali smo tužni zbog povrijeđenih osoba. Želimo im brzo ozdravljenje”, dodao je Pacaci.