Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaterpolo Akademija “b” iz Sarajeva osvojila prvi naslov prvaka BiH

akademija-b

Plivačka Vaterpolo Akademija “b” iz Sarajeva osvojila je danas prvi naslov prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih kadeta.

Ovog vikenda se u Sarajevu igrala završnica Vaterpolo lige BiH na kojoj su igrali VK Dabar, VK Mladost, VK Banja Luka i PV Akademija b. Najviše su pokazali vaterpolisti Akademije koji su u subotu savladali VK Dabar rezultatom 11:5, da bi istoga dana, u derbiju čitavog prvenstva savladali VK Banja Luku 4:3. U nedjelju su Akademci pobijedili Mladost 10:4 i time zaokružili izuzetno uspješan pobjednički vikend.

Nakon perioda dominacije VK Banja Luka u mlađim kategorijama u proteklom periodu, Akademija je vratila primat sarajevskom vaterpolu. Akademci su pred svojom publikom uzvratili Banja Luci za poraz u Kupu BiH iz augusta ove godine.

Za Akademiju su igrali: Narcis Cutuna, Hajrudin Mahmutović, Adian Krivić, Tarik Komarica, Dimitrije Milisa, Aldin Fazlagić, Sanin Ostojić, Faris Osmanović, Benjamin Komsić, Harun Kazagić, Dražen Trapara, Affan Saracević, Edi Jurak. Trener je Jasmin Krekić.